REFERÁT VIKTORA DEMINA - ĎALŠIE ŠPORTOVÉ ÚSPECHY V KANOISTIKE

27 až 29 mája boli zorganizované preteky Medzinárodnej regaty juniorov a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike. Sily si došlo zmerať vyše 300 športovcov z 22 krajín. Piešťanská regata potvrdzuje svoju tradíciu najväčšej a najkvalitnejšej regaty na svete. Kvalitu potvrdzujú silné kanoistické krajiny – okrem iných Maďarsko, Nemecko, Veľká Británia, Česko, Francúzsko, či Poľsko. Túto kvalitnú účasť som využil aj ja na porovnanie svojich schopností so svetovou špičkou. Preteky sa začali v piatok na kilometrovej trati, na ktorej som absolvoval dve disciplíny K1 a K2 spolu s Adamom Botekom. V disciplíne K1 som obsadil 4 miesto za pretekármi Srbska a z Kanady. Na konci dňa sa nám spolu s Adamom podarilo vybojovať bronzovú medailu. Na programe v sobotu bola 500m trať, na ktorej som bol tiež v boji o cenne kovy v dvoch disciplínach. Bohužiaľ v disciplíne jednotlivcov mi pretek nevyšiel podľa plánov a som skončil až na deviatom mieste. V disciplíne K2 500m sme opäť obsadili bronzovú priečku. 

Totou cestou by som sa chcel poďakovať každému kto prispel k môjmu úspechu, a som hrdý že  som mohol reprezentovať svoje rodné mesto Komárno, Univerzitu Jána Selyeho a Slovensko. Teším sa na júlové Majstrovstvá Európy v Minsku a na Majstrovstvá sveta v Plovdive.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.