XVII. Súťaž prípadových štúdií

V dňoch od 24. - 26. februára 2018 sa konala súťaž v Maďarsku v meste Veszprém s názvom XVII. Súťaž prípadových štúdií, na ktorej sa reprezentovala aj Ekonomická fakulta Univerzity J. Selyeho. Členmi tímu s názvom „MVP” boli študenti: Adam Páldi, Dávid Battka, David Ádám Szabó a Noémi Fóthy. Tento rok sa priebeh súťaže líšil od minuloročných súťaží, pretože úlohou súťažiacich už nebola príprava prezentácie, ale vedenie obchodného rokovania s investormi. Museli ich presvedčiť o výhodnosti investovania do nimi, na účely súťaže vymyslenej spoločnosti.

Prípadové štúdiá poskytla ozajstná webová stránka zameraná na kúpu a predaj firiem, ktorá vybrala pre súťažiacich 8 firiem zo svojej vlastnej ponuky. Potom, čo ich organizátori nachystali pre súťažiacich, ponúkli im na predaj. Súťažiaci mali na prípravu plánu 24 hodín, za účelom ktorého bolo presvedčiť prítomných investorov o tom, že investovať do ich spoločnosti je ich najlepšie rozhodnutie. Počas riešenia úlohy museli vykonať rôzne finančné, marketingové a strategické analýzy. Záverom súťaže, tímy predstavili svoje riešenia a potom nasledovalo vyhodnotenie súťaže.

Bolo pre členov tímu veľkým potešením, že ich tím získal 3. miesto v súťaži. Zo súťaže sa tím našej fakulty vrátil s bohatými skúsenosťami a zážitkami, ktoré môžu využiť v budúcnosti.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.