Podpora výskumno-vývojových aktivít Univerzity J. Selyeho v oblasti Digitálne Slovensko a kreatívny priemysel

Univerzita J. Selyeho získala takmer milión EUR zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja na výskumné a vývojové činnosti Ekonomickej fakulty (od 1. januára 2020 Fakulta ekonómie a informatiky) v oblastiach spracovania obrazu, umelej inteligencie, robotiky, autonómnych zariadení a spracovania údajov. Inteligentný Robotický Centrum na fakulte bol zriadený v roku 2015 a výsledky výskumu už aj doteraz prispeli k výsledkom v oblastiach komunikácie človek-stroj a stroj-stroj, autonómnych vozidiel, robotických systémov a 3D a 4D modelovania a rekonštrukcie. Viac informácií o projekte sú k dispozícii na webovej stránke projektu.

Získaný grant umožní  ďalší rozvoj infraštruktúry potrebnej k odbornej práci Fakulty ekonómie a informatiky a k výskumnej a vývojovej činnosti Inteligentného Robotického Centra, ako aj rozširovanie počtu zamestnancov - najmä o mladých výskumných pracovníkov - a ďalšie zapájanie sa do riešenia medzinárodných výskumných úloh. Najväčším prínosom projektu je ale to, že študenti univerzity študijných programov súvisiacich s informatikou sa môžu pripravovať na svoju kariéru v špičkových podmienkach a získavať skúsenosti s najnovšími technológiami a zariadeniami!

 

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.