Podnikateľský workshop na Univerzite J. Selye

V rýchlo sa meniacom svete model celoživotného vzdelávania je nevyhnutným predpokladom trvalej udržateľnosti a je kľúčovou oblasťou prežitia. V tejto súvislosti Ekonomická fakulta Univerzity J. Selyeho spustila sériu seminárov na riešenie podnikateľských problémov. Na začiatku programu účastníci vypočuli teoretické prednášky a následne riešili konkrétne prípady pomocou metód, ktoré podporujú inováciu a riešenie problémov.

Program workshopu, ktorý sa konal 9. mája 2018, bol nasledovný:

  • 13:00 – Otváranie – RNDr. Peter Csiba, PhD.,  dekan EF UJS
  • 13:10 – Tamás Iván – Zväz Mladých Maďaských Podnikateľov na Slovensku - predseda
  • 13:30 – István Tarjáni – manažment konzultant, Magyar Értékelemzők Társasága (MÉT) podpredseda, CVS®, PVM, TVM, „Value For Europe” (Paríž, Francúzko) generálny tajomník, a „Miles Value Foundation” (USA) riaditeľ.
  • 13:50 – András Révai – Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Khe. - predseda
  • 14:10 – prestávka
  • 14:30 – József Béres – Convertis s.r.o. – konateľ/majiteľ
  • 14:50 – Tibor Havetta – Hapeko s.r.o. – konateľ/majiteľ, Cech Pekárov a Cukrárov Západného Slovenska - podpredseda
  • 15:10 Interaktívne riešenia prípadov – moderátor Dr. József Poór univerzitný profesor
  • 17:00 -  Záver

V prvej polovici workshopu odborníci manažérskeho poradenstva prezentovali svoje aktivity, projekty a svoje úspechy. Po prestávke pozvaní podnikatelia predstavili účastníkom svoje aktivity a míľniky vývoja ich spoločnosti od začiatku do súčasnosti. Dvaja podnikatelia z juhozápadného regiónu Slovenska, ktorí sa zúčastnili počas uplynulých desaťročí boli neustále schopní vyrovnať sa s prekážkami a vybudovať stabilné a prosperujúce podnikania. Obaja podnikatelia prezentovali svoje prípady, ktorých riešenie im v minulosti spôsobilo veľké problémy. Pozvaní odborníci spolu s účastníkmi následne vyvinuli návrhové plány na riešenie prípadov pomocou skupinových dynamických techník.  Usporiadateľmi workshopu boli PhDr. Zsuzsanna Szeiner, doktorand Ekonomickej Fakulty, UJS a Dr. József Poór, profesor Katedry manažmentu .

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.