Projektové stretnutie v rámci projektu strategického partnerstva PUNTE Erasmus+

V dňoch 22. až 24. augusta 2022 sa uskutočnilo medzinárodné projektové stretnutie v rámci projektu Erasmus+ PUNTE - Poly-UNiverse in Teacher Training Education. Podujatie sa konalo v meste Subotica v Srbsku v našej partnerskej inštitúcii na Technickej vysokej škole. Každá z 8 partnerských inštitúcií bola na stretnutí osobne zastúpená, z našej univerzity sa zúčastnili Zoltán Fehér a Ladislav Jaruska z Katedry matematiky.

Hlavným cieľom projektu PUNTE je aplikovať do vyučovania matematiky hru Poly-Universe, ktorú vytvoril umelec János Szász Saxon.  Za posledné dva roky už vďaka spoločnej práci vyšla kniha štúdií v anglickom a maďarskom jazyku. Partneri pripravili kurzy o používaní Poly-Universe a zorganizovali školenia, na ktorých ho predstavili svojim študentom. Na posledný rok projektu partnerské inštitúcie plánujú vyhodnotenie kurzov, rozvoj ďalších kurzov vyššieho vzdelávania, vypracovanie učebných materiálov a zorganizovanie konferencie.

Ďalšie informácie sú dostupné: https://www.punte.eu/

Projekt PUNTE 2020-1-HU01-KA203-078810 je financovaný Európskou úniou.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.