Hajnalka Molnár získala 1. miesto v súťaži s názvom Nová Udržateľná Ekonomika!

Hajnalka Molnár, študentka 2. r. študijného programu Podnikové hospodárstvo a manažment získala 1. miest na súťaži Nová Udržateľná Ekonomika, organizovanú Vzdelávacím Klubom Maďarskej Národnej Banky. Ústne finále súťaže, v rámci ktorého prezentovali a obhajovali študenti svoje súťažné práce pred odbornou porotou, sa uskutočnilo 21. októbra 2022 v Budapešti.

Organizátori obdržali veľký počet súťažných prác, vo finále z nich dostalo možnosť prezentácie  od poroty 9 súťažných prác. Súťažné práce sa pripravili v 5 tematických okruhoch, podklad pre ne poskytol odborný materiál MNB na tému nová udržateľná ekonomika.

Víťazná práca s názvom „Odpad ako surovina” sa zameriavala na recykláciu odpadu.

„Za tému môjho výskumu som si vybrala odpad, pretože podľa môjho názoru vyprodukovaný odpad jednej firmy využitý ako surovina inou firmou môže byť pre obe firmy vzájomne výhodné. Jednej spoločnosti sa znížia náklady na odpadové hospodárstvo a druhá spoločnosť získa suroviny za priaznivejšiu cenu. Navyše nezaťažujú životné prostredie v takej miere, ako keby sa použili nové materiály“ – povedala po súťaži Hajnalka.

Hajnalka sa zaviazala k trvalej udržateľnosti v mnohých oblastiach života, okrem iného v rámci vlastného podnikania vyrába výrobky šetrné k životnému prostrediu: vrecúška na chlieb, textilné obrúsky, prateľné výrobky, ktorými možno nahradiť nylonové vrecúška a jednorazové obalové materiály.

Výsledky súťaže:

1. miesto: Hajnalka Molnár, Univerzita J. Selyeho, Fakulta ekonomiky a informatiky
2. miesto: Kristóf Szekeres, Technická a Ekonomická Univerzita, Budapešť
3. hely: Boglárka Gubényi, Technická a Ekonomická Univerzita, Budapešť

Különdíj: Varga Levente, Technická a Ekonomická Univerzita, Budapešť

Okrem diplomu a uznania udelila odborná porota víťazom aj peňažnú odmenu.

Víťazom súťaže blahoželáme a prajeme im naďalej veľa pracovných úspechov!

Zdroj: MNB Oktatási Klub

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.