Podmienky prijatia na akademický rok 2017/18

Podmienky prijatia na Ekonomickú fakultu UJS na akademický rok 2017/2018

Študijné programy – I. stupeň

Študijný program

Forma štúdia

Titul

Štandardná dĺžka štúdia

Plánovaný počet prijatých

Podnikové hospodárstvo a manažment

denná

 

externá

Bc.

3 roky

 

4 roky

160

 

50

Aplikovaná informatika

denná

Bc.

3 roky

80

Prijímanie uchádzačov na I. stupeň štúdia sa uskutočňuje bez prijímacích skúšok.

Poradie študentov prijatých na študijný program I. stupňa sa stanoví na základe študijných výsledkov zo strednej školy.

Kvalita dosiahnutých výsledkov na rôznych typoch škôl sa zohľadní tým spôsobom, že vypočítaný priemer z predmetov z maturitnej skúšky sa vynásobí:

  • koeficientom 1,0 pre absolventov gymnázií,
  • koeficientom 1,2 pre absolventov stredných škôl,
  • koeficientom 1,4 pre absolventov stredných odborných škôl s maturitou.

Prijaté Akademickým senátom Ekonomickej fakulty UJS uznesením č. 23/05/2016-2 zo dňa 23.05.2016 a zverejnené dňa 19.09.2016 na úradnej výveske a webovom sídle fakulty.


Študijné programy – II. stupeň

Študijný program

Forma štúdia

Titul

Štandardná dĺžka štúdia

Plánovaný počet prijatých

Ekonomika a manažment podniku, 3.3.16 Ekonomika a manažment podniku

denná

Mgr.

2 roky

 

90

 

Ekonomika a manažment podniku, 3.3.16 Ekonomika a manažment podniku

externá

Mgr.

3 roky

40

 

Prijatí môžu byť absolventi, ktorí absolvovali študijný program prvého stupňa v ľubovoľnom odbore z podskupiny študijných odborov 3.3. Ekonómia a manažment alebo študijný program z príbuzného študijného odboru 8.1.1 Cestovný ruch.

Podmienkou prijatia je dokladovanie schopnosti komunikácie v maďarskom alebo slovenskom jazyku.

Poradie uchádzačov o štúdium pre prijatie bude vytvorené na základe aritmetických priemerov známok z ich vysvedčení z bakalárskej štátnej skúšky. V prípade rovnosti pozícií v poradí pre prijatie rozhodne vážený študijný priemer známok z celého bakalárskeho štúdia.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.