I. Stretnutie Maďarských Ekonómov na Slovensku

14-15. júna 2018. v Konferenčnej budove UJS sa uskutočnilo I. Stretnutie Maďarských Ekonómov na Slovensku. Podujatie sa uskutočnilo spoločnou organizáciou Ekonomickej fakulty UJS a Spoločnosti maďarských ekonómov na Slovensku. Dvojdňové stretnutie otvorili RNDr. Peter Csiba, PhD., dekan EF UJS a Gábor Lelkes, PhD., predseda Spoločnosti maďarských ekonómov na Slovensku. Počas dvoch dní odznelo približne 30 prednášok v dvoch plenárnych etapách a v troch tematických sekciách. Na stretnutí boli zastúpení predstavitelia všetkých sektorov a všetkých generácií, svoje práce prezentovali aj doktorandi Geopoitickej doktorandskej školy z Univerzity Pécs.

Na podujatie sa prediskutovali otázky aj z makro-, aj z mikroúrovne. Prednášateľmi plenárnych etáp podujatia boli Gyula Pleschinger a Gusztáv Báger (členovia monetárnej rady MNB), András Kecskés (Univerzita Pécs), Tamás Hardi (Maďarská Akadémia Vied), Gábor Szőcs (EXIM banka), Andrea Ambrovics (Ambropek, s.r.o.), Zsolt Horbulák (PPA) a predstavitelia partnerských organizácií, ktorí prednášali o ekonomickej situácii Sedmihradska (Levente József Tánczos, Univerzita Sapientia) a Vojvodiny (István Dobó, člen Spolku Maďarských Ekonómov Vojvodiny). Stretnutie poskytlo možnosť pre účastníkov aj na odborný rast aj na budovanie vzťahov, na jeseň bude vydaný zborník prednášok.

Podujatie podporili:

Eximbank Zrt.
Ministerstvo financií Maďarska
Maďaská ekonomická spoločnosť
Stredoeurópska nadácia /Central European Foundation (CEF)

Fotky: Szalai Erika/Felvidék.ma, www.korkep.sk, SJE

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.