Medzinárodné Erasmus+ projektové stretnutie vo Fínsku

V dňoch 24. – 25. januára 2022 sa uskutočnilo medzinárodné projektové stretnutie v rámci projektu Erasmus+ PUNTE - Poly-UNiverse in Teacher Training Education (2020-1-HU01-KA203-078810). Hostiteľom projektového stretnutia bol Experience Workshop v Jyväskylä vo Fínsku. Našu univerzitu reprezentovali vyučujúci Katedry matematiky Zoltán Fehér a Ladislav Jaruska.

Koordinátorom projektu PUNTE je Katolícka univerzita Károlya Eszterházyho v Egeri, partnerské inštitúcie sú Univerzita J. Selyeho, Universitatea Crestina Partium (Rumunsko), Johannes Kepler Universität Linz (Rakúsko), Universidade de Coimbra (Portugalsko), Poly-Universe Ltd. (Maďarsko), Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica (Srbsko) a Experience Workshop ay Jyväskylä (Fínsko).

Hlavným cieľom projektu PUNTE je aplikovať do vyučovania matematiky hru Poly-Universe, ktorú vytvoril János Szász Saxon. Počas stretnutia partneri dokončili knižnú publikáciu v maďarskom a anglickom jazyku, ktorá sa zaoberá využitím hry Poly-Universe v príprave učiteľov. Účastníci prediskutovali možnosť a spôsob prezentácie hry pre študentov v rôznych študijných programoch na každej univerzite.

Úspech medzinárodného projektového stretnutia ešte viac upevnil profesionálne a osobné vzťahy medzi zúčastnenými partnermi, čo vytvára ďalšie príležitosti pre budúcu spoluprácu medzi našimi inštitúciami.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.